Fish & chips

Fish & chips- reteta

 

In anul 2012 constatam o explozie a restaurantelor cu specific italian sau mediteranean, devenite banale, cu aceleasi preparate si arome culinare. Cu greu in unele orase mari si-au facut aparitia mici restaurante cu specific oriental, insa prea putine. Cum ramane insa cu bucataria nordica? Unde putem gasi un meniu englezesc, irlandez sau un specific scandinav? Din acest motiv ne-am gandit sa va prezentam un preparat clasic englezesc.

 

FISH & CHIPS

Chiar daca dupa denumire nu pare ceva extrem de complicat, reteta traditionala a fish & chips imbie arome specifice, unice, reprezentative pentru bucataria englezeasca. Gustul predominant de bere neagra este principala arma a acestui preparat, facand-ul unic si foarte savuros. Tot la baza retetei clasice sta pestele cod, renumit pentru carne alba, usoara, si calitatile ei benefice.

Ingrediente:

  • File de cod – 2 kg – de preferat cat mai multe feluri
  • Faina – 200 g
  • Bere neagra – 500ml
  • 1 lingurinta cimbru
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • ulei – 500 ml pentru prajit
  • 50 ml otet alb

Mod de preparare:

Amestecati berea neagra cu faina, pana obtineti un alut cu o densitate ca cel pentru clatite, dupa care condimentati aluatul cu sare, piper, cimbru si praf de usturoi, dupa gust.

Incingeti o cantitate de ulei destul de mare intr-o tigaie, astfel incat pestele sa poata sta intr-o baie de ulei.

Treceti fileul de cod bine scurs prin faina, apoi prin aluatul din bere neagra. Scurgeti bine surplusul de alut de pe peste si puneti-l la prajit in baia de ulei.

Dupa ce a prins o culoare aurie, scoateti pestele pe un servetel pentru a se scurge uleiul.

Se serveste stropit cu otet, alaturi de cartofi prajiti si sos tartar.

Acest preparat il puteti savura in singurul pub cu specific englezesc din Constanta, London Public House, strada Ecaterina Varga nr. 17.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>