Mousse de limeta

MOUSSE DE LIMETA

Ingrediente:

  • 1 1/2 foi de gelatina  (de  la Dr. Oetker)
  • 100 ml suc de lime (zeama de la 3-4 lime si un lime pentru razuit)
  • 120 g zahar tos
  • 2 albusuri
  • 150 ml smantana lichida, 30-40% grasime

Pune foile de gelatina intr-un bol, acopera cu apa rece si lasa-le la inmuiat cateva minute. Intre timp, pune zeama de lime intr-o cana gradata si completeaza cu apa pana la 150ml. Toarna lichidul intr-o craticioara si adauga jumatate din zahar. Amesteca totul pe foc mic pana se dizolva, apoi mareste temperatura si lasa-le sa dea un clocot. Scurge foile de gelatina si stoarce-le de excesul de apa, apoi pune-le in siropul de lime si amesteca pana se dizolva. Lasa totul sa se raceasca.

Intr-un vas curat, bate albusurile cu mixerul pana se intaresc. Continua sa bati adaugand zaharul ramas, cate o lingura odata, pana se incorporeaza tot si bezeaua este foarte tare. Intr-un alt castron, bate usor smantana, apoi incorporeaz-o treptat in siropul rece de limeta, folosind un tel. (amestecul trebuie sa fie usor si subtire)

Incorporeaza compozitia in bezea si pune amestecul rezultat in pahare pentru servit sau castronele de inghetata.  Tine la rece cateva ore sau chiar toata noaptea, ca sa se intareasca. Inainte de servire rade putina coaja de lime deasupra.

Tip: daca vrei sa iti surprinzi invitatii la masa, adauga in compozitie 2 lingurite de tequila pentru un efect si mai racoritor!

Dupa o reteta de Gordon Ramsay din bucataria spaniola.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>