Tăitei cu somon picant

Tăitei cu somon picant

Eu unul detest pestele, acum nu mai mananc deloc dar nici inainte nu ma omoram, insă ca si bucătar nu il pot ocoli. In Constanta si nu numai, meniurile sunt pline de  preparate din peste insă lumea a uitat de traditionala saramură, de păstrăvul la gratar, sau crapul la cuptor. Acum toti comandăm dorada cu sos de portocale si somon in sos meuniere. Si dacă tot este somonul la modă, vă prezint o retetă cu somon asiatică: “Tăitei cu somon picant”

Ingrediente:

1 pachet de tăieţei de orez  sau de tăieţei instant cu ou
750ml supă de pui sau de legume, gata făcută
2 fileuri de somon fără piele
1 ardei iute roşu, tăiat în felii
2 cepe verzi, tăiate în felii
sos de soia
½ legătură de coriandru, tocat
lime sau lămâie, tăiată în sferturi

Mod de preparare:

1. Se fierb tăieţeii urmând instrucţiunile de pe pachet şi se împart în două boluri. Se încălzeşte supa într-o tigaie adâncă şi – după ce fierbe constant – se adaugă somonul. Se lasă pe foc două minute, apoi se adaugă ardeiul, ceapa verde şi un strop de soia şi se mai lasă trei minute până când somonul devine tare.
2. Se aşază câte o bucată de somon în fiecare bol, apoi se împarte şi supa între ele. Se adaugă coriandru şi se stoarce puţină lămâie sau lime deasupra.

Va urez poftă mare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>