SUSHI BAR

 

 

Sushi este un fel de mâncare specific bucătăriei japoneze. Principalul ingredient este orezul (acrit cu oțet) combinat cu diverse alte ingrediente, gătite sau in stare crudă, cel mai adesea peste crud.

Sushi este o mâncare relativ nouă chiar și în Japonia. A fost gătitită pentru prima oară la începutul secolului al XIX-lea. Înainte vreme, orezul acrit cu oțet era folosit ca metodă de conservare prin fermentație a peștelui, peștele fiind învelit complet în astfel de orez.

Exista diverse tipuri de sushi: rulouri infășurate in foi de alge marine presate, bucăți mici de orez frământate de mână și servite cu pește crud sau icre, bucăți de pește crud presărate peste o farfurie cu orez. Există și variante de sushi in care in loc de orez se folosește tofu.

Ca si ingrediente, in afara de baza de orez si nori (foile de alge) pentru un bar de sushi folosim:

  • peste: somon (proaspat sau afumat), ton proaspat, creveti, surimi, icre, caracatita
  • legume: avocado, sparanghel, castraveti, morcov
  • condimente: shoyu (sos de soia japonez), wasabi (pasta picanta cu gust asemanator hreanului), gari (radacina de ghimbir murata),

Echipa noastra gateste diferite tipuri de sushi, atat in bucataria proprie cat si live, in locatia dumneavoastra. Astfel spectacolul este unul pe masura, oferind invitatilor atat preparate cu specific japonez cat si o experienta inedita asistand la prepararea spactaculoasa a unui sushi.

Iata tipurile de sushi pe care noi le preparam: nigiri, maki, gunkan, temaki, oshi, chirashi.