Tipuri si organizare bufete

Vom prezenta in cateva randuri care sunt tipurile de bufete suedeze pe care agentia noastra le practica, le vom clasifica si imparti pe categorii. De asemnea vom prezenta si articolele anexe fara de care un bufet suedez nu poate fi complet. Precizam ca toate detaliile prezentate mai jos reprezinta produse si servicii pe care Agentia Bufete.ro le practica si la pune la dispozitia clientilor.

Tipuri de bufete clasificate dupa continut:

I. Bufet suedez rece – contine numai preparate reci, fiind plin de diversitate si cromatica, display-uri apetisante si arome exotice imbietoare.
II. Bufet suedez cald – contine numai preparate calde, montate in cafing dush-uri. Predomina in mancaruri gatite si gratare, presarat cu garnituri si salata de insotire.
III. Bufet suedez mixt – contine atat parte rece cat si parte calda. Acest tip de bufet poate fi prezentat cu amblele parti odata in cazaul in care numarul invitatilor nu este foarte mare, sau poate fi prezentat in doua sau trei etape (parte rece sau aperitiv, parte calda, parte desert)

Tipuri de bufete dupa alimentare:

I. Single display – se foloseste atunci cand numarul invitatilor nu depaseste 50 de persoane. Practic se aseaza toata mancare intr-o singura etapa. indiferent ca e un bufet rece sau mixt.
II. Double display – atunci cand numarul de persoane este mare. Se aseaza prima data bufetul de aperitiv, ca si prima etapa, urmand ca a doua etapa sa fie prezentata prin bufet cald.
III. Permanent display – acest tip de bufet este alimentat permanent, pana la epuizarea materiei prime. Se practica in cazul evenimentelor cu un mare numar de persoane. De asemenea, acest tip de bufet este conditionat de creerea unui oficiu pentru preparare si ornare in interiorul locatiei in care se despasoara evenimentul.

Tipuri de bufete dupa servire:

I. Bufet Finger Food – pretabil numai pentru bufetele reci, in locatiile in care invitatii nu au posibilitatea sa manance la o masa. Gandim preparatele in asa fel incat sa nu fie nevoie de tacamuri.
II. Bufet Horeca – pretabil in locatiile cu mese, unde putem folosi vesela de portelan si tacamuri de inox.

Tipuri de bufete dupa destinatie:

I. Bufet de intampinare, primire de invitati – pretabil bufet rece, single dispay. Se foloseste in ocazii precum nunti (acasa la mire, mireasa, nasi), receptii inaintea sedintelor, etc. Nu luati in calcul aspectul ca invitatii trebuie sa manance pe saturate. Le oferiti doar o gustare inaintea evenimentului.
II. Bufet evenimente firme – in acest caz este pretabil orice tip de bufet. recomandam un bufet mixt, double display daca evenimentul va dura mai mult de 4 ore. Pretabil pentru lansari de produse, tombole, aniversari, conferinte, cluburi, etc.
III. Bufet suedez party – recomandam double display si un bufet suedez mixt. De obicei petrecerile dureaza pana tarziu in noapte. Socam invitatii cu un display spectaculos rece, la intampinare, apoi, spre mijlocul petrecerii cand “atmosfera o cere” ii vom rasfata cu mancaruri calde, apetisante. Acest tip de bufet este recomandat pentru majorate, logodne, botezuri, aniversari.
IV. Bufet suedez tematic. Indiferent de variantele alese aceste bufete sunt gandite exact pentru motivul cererii. Aici ne referim la bufetele speciale pentru Paste, Craciun, Valentine’s day, Halloween, etc.

Marimea unui bufet:
Pana in 30 persoane – 2m
Intre 30-100 persoane – 4m
Intre 100-200 persoane – 6-7m (doua etaje)

Ustensile deservire:
Clesti si linguri, fiecare platou sau cafing dish cu elementul propriu de deservire.

Ustensile servire:
Indiferent ca sunt sau nu de unica folosinta, un bufet trebuie sa aibe farfurii, tacamuri si servetele, pentru numarul de invitati + 50%.

Ce mai contine un bufet:
Aranjamente florale pentru o nota de prospetime, miros imbietor si cromatica.
Lumanari pentru calmitate si energie pozitiva.
Muzica ambientala, de fundal, menita sa aduca calmitate si relaxare.
Elemente personalizate menite sa ii aminteasca invitatului cine a organizat evenimentul sau de ce sa afla la acest eveniment.
Toate aceste lucruri nu au fost inventate de noi ci de mari cercetatori belgieni.

Decoratiuni:
Decorarea meselor se va face cu fete de masa, huse si naproane, in culori calme si in tandem cu cromatica locatieti. Cel mai des se foloseste albul. Primul motiv ar fi ca scoate in evidenta cel mai bine spectacolul de pe bufet, iar al doilea motiv este ca se poate asorta la oricare alta nuanta.

Servire:
30 – 100 persoane – 1 bufetier + 1 ospatar
100 – 200 persoane – 2 bufetieri + 2 ospatari

Mese si scaune:
In funtie de numarul de invitati si capacitatea locatieti, putem pune la dispozitie mese si scaune gata decorate si pregatite pentru eveniment.

TAGS:

bufet,bufet suedez constanta,bufete suedeze,bufete suedeze constanta,bufete,bufete botezuri,bufete evenimente,catering evenimente constanta,organizare evenimente,bufete nunti,bufete petreceri,bufete tematice,bufete personalizate,finger food,retete culinare,culinar,mancare,sculptura gheata,bufete de fructe,bufete suedeze constanta,bufet suedez constanta,organizare evenimente constanta,platouri la nasi,platouri la miri,platouri la miri constanta,platouri la nasi constanta